Vidi, gari, ne može!: Privođenje Milana Vujića u funkciji zastrašivanje političkih protivnika

Inicijativa “Vidi, gari, ne može!” najoštrije osuđuje policijsko privođenje i saslušavanje mladog novosadskog aktiviste Milana Vujića i ističe da je sasvim jasno da je u pitanju još jedan bahati pokušaj vlasti i njenih bezbednosnih službi da zastraši političke protivnike i sve one koji se usude da javno kritikuju režim Aleksandra Vučića.

Podsećamo da policiji i tužilaštvu trebaju meseci, pa i godine, da pronađe one koji na društvenim mrežama otvoreno prete smrću kritičarima režima, najčešće ih nikada i ne pronašavši, dok sa druge strane promptno reaguje na negativne napise o vlasti: ekspresno se pripadnici policije, pa čak i tajnih službi, pronađu pred vratima “počinilaca”, demonstrirajući osionost.

Odavno je svima jasno da policija, tužilaštvo i tajne službe u Srbiji ne obavljaju svoje zakonom definisane dužnosti već su stavljeni u funkciju režima i njegove zaštite, ponašajući se kao Vučićeva Pretorijanska garda.

Takođe je jasno da je aktivista Milan Vujić juče priveden i saslušavan ne zbog toga što je mogao da da bilo kakvu korisnu informaciju istražnim organima, već sa očitim ciljem da prođe kroz još jedan “specijalni tretman”, kao i da se javnosti pošalje poruka da policija svakome, bez razloga i bez naloga, može zakucati na vrata i odvesti ga, bez obrazloženja.

Podsećamo da je aktivista Milan Vujić priveden juče zbog toga što je u tvitu preneo ono što je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao u intervjuu za nedeljnik “Vreme” o napadu na njegovu kćerku Anu Đilas; ovu izjavu Đilasa inače su preneli brojni mediji.

Navodno je cilj privođenja bio da Milan Vujić da istražnim organima informacije o napadu na Đilasovu kćerku, što je dakako potpuno apsurdno, odnosno da nije tragično, bilo bi smešno.

Pročitaj sledeći stav  Svi na protest protiv novog mosta na Dunavu!

Podsećamo da je aktivista Milan Vujić u nekoliko navrata govorio na protestnim skupovima protiv Vučićevog režima, a da je prošle godine doživeo jeziv fizički napad, koji je bio politički motivisan.

Novi Sad, 27. mart 2021.

Vidi, gari, ne može!