Skip to content

Vidi, gari, ne može!: Otkazujemo sutrašnji protest protiv novog mosta na Dunavu

Inicijativa “Vidi, gari, ne može!” sa velikim žaljenjem i razočarenjem odlučila je da otkaže sutrašnji protest protiv novog mosta na Dunavu, koji je trebalo da se održi ispred Skupštine AP Vojvodine sa početkom u 9 časova.

Ovu odluku donosimo nevoljno, a ona je posledica činjenice da su organizacije koje su prvobitno pozvale građane na protestno okupljanje otkazale skup, zbog – kako kažu – mešanja političkih stranaka u njega, aludirajući na činjenicu da je i naša inicijativa, sastavljena od javnih ličnosti, civilnog sektora i političkih partija, pozvala građane da se zajednički suprotstavimo jednom štetočinskom, ekocidnom, visokokoruptivnom projektu.

Poštujemo odluku pojedinih organizacija da svoju borbu vode bez uticaja političkih stranaka i smatramo da je to legitiman stav, ali je takođe legitimno da i političke stranke, civilne organizacije i pojedinci okupljeni u inicijativi “Vidi, gari, ne može!” učestvuju na protestima i javno iznose svoj stav, bez diskriminacije.

“Vidi, gari, ne može!” je otvoren za saradnju sa svim građanima, organizacijama i javnim ličnostima koji imaju hrabrosti da se suprotstave režimu Aleksandra Vučića i njegovim lokalnim gaulajterima, i smatramo da postoji prostor za međusobnu koordinaciju, uz međusobno uvažavanje i poštovanje stavova, a na korist građana Novog Sada.

Dakle, otkazujemo skup sa predlogom da se sve opoziciono profilisane snage – pojedinci, NVO i političke stranke – okupe u širok front, uz očuvanje vlastite autonomnosti, i da ubuduće iskazuju veći stepen ozbiljnosti u svom delovanju.

Šteta koja nastaje nerazumevanjem i sukobima unutar antirežimskih struktura pogoduje samo vlastima.

O daljim aktivnostima u borbi protiv ovog štetočinskog projekta pravovremeno ćemo obavestiti građane.

Novi Sad, 17. juni 2021.

Vidi, gari, ne može!

Pročitaj sledeći stav  Protestno okupljanje: „Vidi, gari, možemo zajedno!"