Skip to content

Svi na protest protiv novog mosta na Dunavu!

Saopštenje za javnost

Pozivamo Novosađanke i Novosađane na protestni skup protiv izgradnje novog mosta na Dunavu, koji predstavlja izuzetno štetan i visokokoruptivan projekat protivan interesima našeg grada.

Okupimo se sutra, u petak 18. juna u 9 časova ispred Skupštine AP Vojvodine, kako bismo zajedno odbranili Novi Sad od kabadahija na vlasti, koji zbog vlastitog profita uništavaju naš grad i vrše ekocid.

Predugo novosadska gradska vlast, rukovođena svojim i interesima krupnog kapitala, odnosno sumnjivim namerama stranih investitora, zanemaruje interese Novog Sada i oglušuje se na inicijative građana!

Predugo vlast ignoriše opravdane zahteve građana da se sve radnje oko izgradnje novog mosta na Dunavu učine transparentnim i da se usklade sa potrebama grada, uz poštovanje evropskih ekoloških standarda.

Forsiranje izgradnje tzv. Novog Sada na vodi, uprkos svim rizicima koje ovaj projekat nosi sa sobom i uprkos protivljenju velikog broja građana, primorava nas da na zajedničkom protestu još jednom iznesemo jasan stav, odnosno da iskažemo snažan protest protiv nametnutih i štetnih projekata.

Ovaj protest treba da pokaže jedinstvo svih zabrinutih građana, političkih i nevladinih organizacija i svih društvenih snaga kojima je opšti interes i boljitak prioritet u odnosu na bilo koji drugi, partikularni interes.

Novi Sad, 17. juni 2021.

Inicijativa “Vidi, Gari ne može!”

Pročitaj sledeći stav  Vidi, gari, ne može: Naprednjačka vlast stoji iza pretnji mladim aktivistima