Saopštenje za javnost Vidi, gari, ne može!: Pokažimo solidarnost sa aktivistom Brajanom Brkovićem

Inicijativa “Vidi, gari, ne može!” poziva Novosađane da iskažu solidarnost sa političkim aktivistom, članom Stranke slobode i pravde Brajanom Brkovićem, koji je izložen kampanji stravičnih pretnji i uvreda na društvenim mrežama, kao i napadima u režimskim medijima.

Pretnje i uvrede su započele nakon što je Brković na jednoj od bezbroj u bojama zastave Srbije prekrečenih javnih površina na Limanu ispisao imena velikih afera naprednjačke vlasti, poput Krušika i Jovanjice, čime je poručio da se – sada, ali i po pravilu – iza naglašenog iskazivanja pseudopatriotizma uvek krije pljačka i korupcija astronomskih razmera.

Dramatična količina mržnje, uključujući i pretnje smrću, kojima je Brković izložen, rečito govori u to u šta se naše društvo pretvorilo nakon skoro decenije vladavine Srpske napredne stranke – u društvo nasilja, agresije i antagonizama svih vrsta.

Podsećamo da mnoge od pretnji koje je Brković primio predstavljaju krivično delo ugrožavanja sigurnosti, za koje je zaprećena zatvorska kazna.

Novi Sad, 15. septembar 2021.

Inicijativa “Vidi, gari, ne može!”

Pročitaj sledeći stav  Tribina protiv izgradnje Novog Sada na vodi