Protestno okupljanje: „Vidi, gari, možemo zajedno!”

„Vidi, gari, možemo zajedno!” (subota, 3. april, u 12h, nasip iznad Dunavca na kraju Jerneja Kopitara, Novi Sad), ima za cilj da okupi ugledne javne ličnosti, nevladine organizacije, građanske inicijative i opozicione političke stranke u zajedničkoj borbi protiv visokokoruptivne vlasti i njenih nacionalnih i lokalnih projekata, kao što je Novi Sad na vodi, koji je u dubokoj suprotnosti sa interesima građana i zbog koga je nastala inicijativa Vidi, gari, ne može!

Sa jedne strane je vlast koja raspolaže svim državnim resursima i beskrajno ih zloupotrebljava, a sa druge – podeljena, takoreći razorena nezavisna i opoziciona scena koja mnogo više energije troši na međusobne zađevice nego na kritiku autoritarnog režima koji je – pred našim očima – rasklopio državu na sastavne delove, privatizovao je, ukinuo institucije i medijske slobode, i stvorio nepodnošljivu atmosferu mržnje, straha i nepoverenja.

Da li javne ličnosti koje imaju hrabrosti da jasno iskažu svoj stav, nevladine organizacija, građanske inicijative i opozicione političke partije – bez obzira na sve razlike koje postoje među njima – mogu i trebaju da sarađuju, iskazujući tako političku i građansku zrelost, u ostvarenju istog cilja – dobrobiti građana?

Pročitaj sledeći stav  Inicijativa "Vidi, gari, ne može!" pruža punu podršku građanima Novog naselja u borbi protiv urbanističke mafije