Pokret Vidi Gari, ne može: Ubistvo Zorana Đinđića zaustavilo je modernizaciju i humanizaciju razrušenog društva

Navršava se 18 godina kako je ispred Vlade Srbije likvidiran njen prvi demokratski izabran premijer dr Zoran Đinđić. Ovaj tragičan događaj zaustavio je modernizaciju i tek započetu humanizaciju duboko razrušenog srpskog društva.

Okupljeni pojedinci, nevladine organizacije i politički aktivisti, u grupaciju “Vidi Gari, ne može” sećaju se ne samo ovih martovskih dana lika i dela dr Zorana Đinđića.

Pamtimo njegov optimizam, stručnost, brzinu kojom je predlagao puteve obnove i države i društva. Pamtimo posvećenost evropeizaciji i stvaranju institucija bez kojih se ne može živeti u civilizovanoj budućnosti, koja se nije činila tako udaljena kao sada.

Pokret Vidi Gari, ne može, nastao je na tragu tih uverenja. Nije potrebno uvek činiti velike stvari. Dovoljno je braniti velika uverenja na naoko malim. Sačuvati svoju reku, svoje biljke i ptice. Sačuvati budućnost. Naći slične ili iste ljude i organizacije i tako stvarati veliki mozaik humanog i poštenog društva.

Tome nas je učila prometejska sudbina dr Zorana Đinđića i zato ćemo se i dalje boriti za te vrednosti.

“Vidi Gari, ne može”

Pročitaj sledeći stav  Saopštenje za javnost Vidi, gari, ne može!: Pokažimo solidarnost sa aktivistom Brajanom Brkovićem