Izložba fotografija Dunavca i Šodroša u sklopu akcije “Vidi, gari, ne može!” u centru Novog Sada (Radio 021)

Izložba fotografija Dunavca i Šodroša biće otvorena sutra, 30. oktobra na početku Zmaj Jovine ulice.

U pitanju je nastavak kampanje protiv projekta “Novi Sad na vodi”, pod nazivom “Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može!”, a koju su pokrenule nevladine organizacije Novi optimizam, Centar za interkulturalnu komunikaciju, VKK “Vasa Stajić”, Zelena mreža Vojvodine, Most solidarnosti, Centar za održive zajednice, kao i političke partije Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka i Pokret za preokret.

Na izložbi će biti prikazane fotografije šest novosadskih fotografa, a to su: Dejan Kolar, Maja Tomić, Jan Valo, Daniel Aleksandar Danilović, Ladislav Pintacs i Jelena Živković.

Ideja organizatora je da Novosađanima koji ne poznaju Dunavac i Šodroš približe prirodne lepote ovog dela priobalja, za koji kažu da će biti uništen ukoliko se realizuje takozvani projekat “Novi Sad na vodi”.

“Dunavac je izliv Dunava pozicioniran naspram Telepa i predstavlja važno stanište mnogobrojnih vrsta ptica i divljih životinja, kao i mrestilište mnogih vrsta ribe. Omiljeno je mesto pecaroša, kajakaša, sportista i ljubitelja prirode i jedan je od poslednjih divljih delova priobalja Dunava na području Novog Sada. Pozivamo vas da posetite izložbu, a potom i Dunavac, uverite se u lepote koje on krije i da svojim potpisom podržite građansku inicijativu sprečavanja projekta Novog Sada na vodi, čijom izgradnjom bi Dunavac bio isušen i uništen. Recite glasno: Vidi, gari, ne može!”, navode organizatori.

Otvaranje izložbe je u 18 časova.

Fotografije će i narednih dana biti istaknute u neposrednoj okolini štanda za prikupljanje potpisa protiv izgradnje “Novog Sada na vodi”.

Kampanja “Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može!” počela je 19. oktobra uličnom akcijom, a kako je prošla možete saznati OVDE.

Pročitaj sledeći stav  SSP Novi Sad: Dok Miloš Vučević obmanjuje građane, Srđan Kružević završava posao za gazde

Podsetimo da je tribina pod nazivom “Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može!” organizovana sredinom septembra na prostoru prekoputa brodogradilišta i njoj je prisustvovalo više od stotinu Novosađana. O čemu je sve bilo reči na ovoj tribini možete pročitati u našem tekstu OVDE.

Više o samom projektu “Novi Sad na vodi” možete čitati OVDE.

IZVOR: Radio 021